1 Ağustos 2012 Çarşamba

Total Recall // Fragman

Total Recall, dilimize çevirisi ile Gerçeğe Çağrı'nın yeri bende ayrıdır. Zira 1990 yapımı film aklım ermeye başlayıp da etkilendiğim ilk bilimkurgu filmlerinden biri. Haliyle tek basamaklı yaşlarda olduğum için olaylara tamamen vakıf değildim ancak filmden kare kare hatırladığım sahneler hala mevcut. Kuato'nun karından çıkışı olsun, kolu değişen mutant ve iş makinalı kovalamaca sahnesi olsun; ve pek tabii üç memeli kadın olsun. Bir de filmin sonundaki Mars atmosferinde hayatta kalmaya çalışırken tipi kayan Arnold imgesi var ki sanırım o aklımdan hiç çıkmayacak.


Gerçek ile sanal gerçeklik arasındaki çizginin birbirine geçmesi ile ilerleyen yıllardaki karşımıza çıkan bu tip pek çok yapıma ilham verdiğini düşünüyorum. Hepsi Quaid'in satın aldığı bir rüya mıydı, yoksa gerçekten bir ajan mıydı? Son yıllarda pek çok filmin sonunda sorduk bu soruyu kendimize.

İlk film Robocop'ın yönetmeni Paul Verhoeven imzalıydı. Sharon Stone'u burada keşfedip Basic Instinct'te oynatarak bir stara dönüştürmüştü. Bu adamın nasıl Showgirls gibi berbat bir filmi çektiğini hala merak ediyorum. Hoş Hollow Man de oldukça zayıftı.


Ve malumunuz son yıllarda bit pazarına nur yağdı ve bir çok filmin tekrar çekimleri karşımıza çıkıyor. (Yaratıcılık eksikliğinin etkisi olabilir mi acaba? Özellikle de son yıllardaki görsel açıdan pek görkemli ama içeriği kısır yapımları düşünürsek. Ama hayır burası eskiden dutluktu yazısı yazmayacağım)


Yeni çekim Total Recall 3 Ağustos 2012'de gösterime girerken bizim ise bir hafta daha beklememiz gerekiyor. Başrolde hiçbir zaman fazla ısınamadığım Colin Farrell var. (Alexander'ın ve bakışlarının etkisi büyük bu konuda, oyunculuğunu beğendiğim iki filmi var esasen: Phone Booth ve tabii ki In BrugesSharon Stone 'un rolünü Kate Backinsale almış, ki bence yakışır. Melina rolünde ise Jessica Biel var, fragmandan izlediğim kadarıyla pek ısınamadım.


Fragmanı iyi duruyor ama erkenden gaza gelmemek lazım; gelecek haftasonu ilk işim filmi izlemek olacak.

Son olarak haliyle en merak edilen konu filmin sembolü olan "Üç Memeli Kadın"ın görünüp görünmeyeceği idi, fotoğrafları nete düştü çoktan; yani görünecek herkes rahat olsun. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder