11 Mart 2012 Pazar

Spartacus Vengeance // O Romayı yıkarlar!

Not: Bu yazı 9 Mart 2012'de yayınlanan S02E07, Sacramentum bölümüne ait bilgiler içerir. Henüz bölümü izlemediyseniz ve spoiler alerjiniz varsa usulca "X" tuşuna basınız. Aslında basmayıp sağda listelenen diğer yazılarımı da okursanız sevinirim tabii.


S02E07 bölümü sonrasında tartışmasız Man of the Match: Gannicus.

Kendisini Spartacus: Gods of the Arena'da özgürlüğünü kazanan, Spartacus ve Crixus'un öncesinde House of Batiatus'un ukala ve narsist şampiyonu olarak görmüştük. Sonrasında özgürlüğünü kazandı, (müthiş bir final dövüşüydü hakikaten), Vengeance'ta ise iki bölüm öncesine Arena'nın yıkıldığı bölümde amaçsız, umursamaz ruh haliyle karşımıza çıktı.


Roma'ya karşı gerçekleştirilen köle isyanında Gannicus ordu komutanlarından biri. Diğer isimler ise: Crixus, Oenomaus (Doctore) ve tabii Spartacus. Bu mevzunun finali yani Third Civil War var ki, nasıl çekileceğini hakikaten merak ediyorum. Bol gözyaşlı bir son olacak muhtemelen. (Bihter'in kendini vuracağını öğrenince sinirlenenlerden olmayın, Hürrem de ölecek bu arada içiniz rahat olsun)

S02E05'te malum inanılmaz bir bölüm izledik, özellikle arena baskını sonrası bölümü 4-5 kez izlemişimdir. Bu yazıda değinmeden edemeyeceğim ki, önceki bölümlerde karşımıza çıkan çemçük ağızlı sapığın mızrakla öldüğü sahnede içimin yağları eridi. Adamın ölüşü bile onursuz sevimsiz. 

Bu arada Spartacus ortamlarında birinden "Good" diye bahsediliyorsa o muhtemelen mefta olur. O sevimsiz sapık da Good Cossutius oldu mesela.


Arena'da en son Gannicus ile Doctore Melitta konusunu açığa kavuşturuyorlardı, sonrası malum. Meksika dalgasıyla yıkıldı ortalık. Bu hafta Doctore'nin ayağa kalkması tabii güzel olaylardandı, tam bir başkan tam bir reis kendisi.

Bu hafta ise Agron'un liman saldırısı sonrasında kendi germen ekibini getirmesi ve köleler dünyasında Galyalı Cephe ve Alamancı Cephe olmak üzere iki safa ayrıldığını izledik. Yüzlerce yıl geçti değişen bir şey yok bu arada; gene bol bol içilen içkiler, bol gürültülü kahkaha, bol kavga dövüş, Deutschland über alles.


Spartacus'un Almanya-Galya maçına son imzayı atacağı çok belliydi de adamın yüzünü komple alması şok ediciydi. Beyin salata işini yanlış anlamış kendisi o kesin. Beyni biraz çalışsa o alman izbandut epey adam alırdı bence. Agron başta biraz sinir etti ama sonunda efendi efendi Spartacus abisinin suyuna gitti.

Ilithyia "The Big Bitch" ise sürünmeye devam ediyor. Tüm planları elinde patlarken bir de ateşli bakire Seppia ile kocası Glaber'in cilveleşmelerini izlemek zorunda kaldı. Lucretia ile düşük riski planı başarıya ulaşıp kapağı Roma'ya atmak üzereydi ki... Az sonra.


Ah bir de Ashur meselesi var. Nasıl bir aşağılık kompleksiymiş, anlamak mümkün değil. Eski Domina'sını zorla götürmesi yetmiyor bir de kendine Dominus dedirtiyor. O verdiği hediyelerden biri kesin Seppius'un (geçen bölüm öldürülen eleman, Seppia'nın kardeşi) bileziği muhtemelen, nasıl kaçırdı o kadar hin bir adam şaşırtıcı; hoş adam "ben mağarada doğdum" triplerinde her şey beklenir. Glaber, Gannicus'a ordu liderliğini teklif edince resmen suratında kızgın Aliye Rona ifadesi oluştu.

Ve Glaber, Battiatus'un tarzında ilerlemeye devam ediyor. Tam Seppia'yı da "saflarına" katmıştı ki, bir kötü haber daha aldı. LOTR'de Haldir iken epey topluymuş bu adam bu arada, sıkı kilo vermiş.


Tamam artık esas kişiye gelelim: Gannicus. Tam "Lost Boy" edasıyla gezinirken muhteşem bir dönüş yaptı. Kendisi delikanlı ve mağrur Spartacus'ten sonra pek bir geveze, pek bir ukala, pek bir narsist gelmişti bana. İki bölüm önce de tekrar gördük ki kendisi en "Rock Star" gladyatör.

Bu hafta Glaber'in teklifine müthiş bir cevap verip adamların hepsini kesmesiyle (15? 20?) ve Rudis'i de Ashur'un adamına monte etmesi, üstüne üstlük de Illithyia'yı da kaçırmasıyla bölümün yıldızı oldu, hafiften ısınmaya başlamıştım kendisine zaten.


Tahminimce en sevdiği yer genelev olan bu "ben bağlanmam ama özünde aşk adamıyım" kardeşimizi bir kaç bölüm sonra muhtemelen hafiften bir gönül ilişkisine sokarlar.

Gannicus da Spartacus saflarına katılıyor, bu hafta Illithyia'nın kaçırılması üzerine Glaber ve Spartacus karşı karşıya gelecek, Almanların Spartacus'e sadakat göstermesi derken; Roma'yı harcayacaklar matmazel.

En azından bir süreliğine.

Nasıl güzel bir dizidir bu ya, hakikaten bu aralar en keyif aldığımız dizi tartışmasız bu.

Bu da gelecek bölümün fragmanı, afiyet olsun.


4 yorum:

  1. Cossutius'ın geberişi ile ilgili yazdığın kısım için tebrik ediyorum. Çemçük ağız demen ve çemçüğün fotosunu koyman 10 numara olmuş. Gül gül öldüm.
    Spartacus'un Alman ayısını almasını harbiden beklemiyorduk ama böyle bir geçiş çok iyi oldu. Sonrasında diğer Alman ayının konuşması yerlere yatırdı tabi bizi, aksan ve yapılan göğse yumruk hareketi saçmaydı. Oraya değinmemişsin pek, orayı basit buldum. Agron iki kelime edemedi, pıstı kaldı.
    Bu sezon ilk bölüm sallantıdaydı ama sonrası topladı harbiden.
    Güzel yazı. Keyifle okudum.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler yorum için. Doğru ikinci alman izbandutu unuttum, epey komik ve tırt bir sahneydi.

    YanıtlaSil
  3. ahahaha dağıldım ya allah iyiliğini versin tabir edilir cinsten. özellikle: Glaber, Gannicus'a ordu liderliğini teklif edince resmen suratında kızgın Aliye Rona ifadesi oluştu.

    YanıtlaSil
  4. O Ashur'u görsem yolucam, her bozulduğunda inanılmaz hoşuma gidiyor nıhahaha :)

    YanıtlaSil