15 Mart 2012 Perşembe

Diablo III & Baldur's Gate


Bugün oyunseverler için pek bereketli bir gün, zira hem Diablo III'ün yıllardır süren bekleyişinde son dönemece gelindi, hem de Baldur's Gate sitesindeki geri sayım bitiyor.

Öncelikle Diablo III ile başlayalım, bu konuyla ilgilenip de artık bilmeyen yoktur ama ben de yazayım; oyunun çıkış tarihi 15 Mayıs 2012.

Evil is back.


Blizzard bekletmeyi pek sever malum. Starcraft II için seneler süren bekleyiş 27 Temmuz 2010'da sonlanmıştı. Starcraft: Brood War'un yayınlanma tarihinin 1998 olduğunu düşünürsek bekleme süreci tam 12 yıl sürmüş.

Diablo II: Lord of Destruction ise 2001 çıkışlı, yani Blizzard'ın bekletme süresi sadece 11 yıl; hadi yine iyisiniz.

Mesela Starcraft II Expansion Pack'i Heart of the Swarm sırada ancak onun piyasaya çıkması minimum 2013'ün sonları diye konuşuluyor. (Daha geç çıkmazsa şaşarım, ayrıca şu afişin renklerinin güzelliğine bakın. Kesinlikle mavi ağırlıklı ilk SC2 afişinden daha güzel. En sevdiğim rengim mor ne kadar güzel bir renktir öyle, mesela turuncudan daha güzel o kesin. Ama birlikte iyi gidiyorlar, o da bir gerçek)


Neyse taraflı yayıncılık yapmayalım konuya dönelim. Tarihin açıklanması sonrasında internette çeşitli mecralardaki tepkilerde sokaklarda "Allaahhhhh" diye bağırarak koşan Şener Şen coşkusunu görüyorum. Pre-orderlar başlamış durumda, hayırlı olsun. Tarih de tam mayıs ortası, özellikle sınav dönemlerine denk gelmesi pek çok kişinin başını yakabilir. Bir yerde kızlar için yaslı gün, bir süreliğine onunla vedalaşın diye bir haber okudum, eğlenceliydi. 


O zaman eklemeden olmaz, özellikle ilk dakikasını n kere izlediğim oyunun pek güzel cinematic'ini buradan izleyebilirsiniz. (sarı tonlarda çizgi roman "izlemeyi" ayrı seviyorum ben, yetkililer sesimi duysun)

Diğer tarafta ise dediğim gibi Baldur's Gate'in resmi sitesinde süren geri sayım bugün saat 21.00'de bitecek ve oyunla ilgili duyuru yapılacaktı. Ancak ben yazıyı yazarken siteye hala ulaşılamıyor. Söylenen o ki 2012 yazında bir Enhanced Edition BG-severlerle buluşacak. 


Ansızın gelen güncelleme, ağır ağır olsa siteye ulaşılabiliyor. Buyrunuz Baldur's Gate Enhanced Edition announcement screenshot:


Herkese kolay gelsin şimdiden, iyi eğlenceler ve iyi asosyalleşmeler. :)

5 yorum:

  1. Stay awhile and listen,

    http://grooveshark.com/s/Tristram+Theme/2zIPsj?src=5

    YanıtlaSil
  2. Hangi class'ı seçceksin Aurora? :) Multi'den birlikte oynayalım, ben burda takımı kurmaya başladım hehe

    YanıtlaSil
  3. Oynayalım tabii ki Luke. :) Wizard! Sen Mage mi olucan bakayım?

    YanıtlaSil
  4. Diablo 3 TR'de ön siparişte bu arada. Verdim siparişi gitti, 15'inde verilecek kargoya. Digital Download'dan da daha ucuz hem.

    YanıtlaSil