7 Mart 2012 Çarşamba

Wrath of the Titans


2011'in benim için sinemada en büyük düş kırıklığı tartışmasız Immortals'dı. Gerek Tarsem Singh ismi, gerek de o cayır cayır fragmanlarla büyük bir beklentiye sokmuştu beni. Sonrası malum. Kof bir film, bir şeyi eksik adeta tatlandırıcılı kahve. Görsellik var, gerisi fos.

Immortals'dan önce benzer bir düş kırıklığını şimdi bahsedeceğim Wrath of the Titans'ın öncülü Clash of the Titans'da yaşamıştım. Etkileyici görsellik, Liam Neeson ve Ralph Fiennes gibi iki büyük isim; falan filan derken olmamıştı.

Ondan Wrath of Titans'da da beklenti içinde değilim. Fragmanın görselliği gene iyi, en azından Immortals'a kıyasla "Titan dediğin böyle olur" mesajı veriyor. Tam emin değilim ama başrol Sam Worthington daha bir olgunlaşmış, rolüne yakışmış duruyor. Belki ikincisinden biraz daha iyi çıkar.

Önceki filmde en çok aklımda kalan karakter tartışmasız Ralph Fiennes'ın canlandırdığı Hades'ti. Hastalıklı tipi, ses tonuyla müthiş bir yeraltı tanrısıydı. Liam Neeson en sevdiğim aktörlerden biridir ama önceki filmde genelde alüminyum folyoya sarılmış gibi gezip Cihan Ünal-vari tonlamalarla konuşmak dışında sahada hayalet gibi dolaşıyordu, Zeus olsa da kesmemişti. Bir de adamcağızın İstanbul'daki son vakasından beri onu gördükçe aklıma gelen tek şey "Jedi'ı altına işettiler" haberi. Bir de sonrasında "Jedi müslüman oluyor" haberi çıkmıştı. Ah üstat ah...

Ayrıca Gemma Arterton'dan sonra yeni kız sönük kalmış sanki.

Film 30 Mart 2012'de ülkemizde vizyona girecek.



2 yorum:

  1. İki tespite de katiliyorum ama cikmadik candan umut kesilmezmis derler. Bunu da gorelim bakalim :)

    YanıtlaSil
  2. 2D film izlemek ne kadar keyifliymis meger. Bu da 3D geldi sinemaya ve gozlugun uzerine baska gozluk takip seyretmek cok kotuydu. :) Burnumun ucunda durdu surekli salak sey. Gozluk kullananlar icin ozel 3D gozluk neden vermiyorlar anlamadim. Fabrikalarda olur ya hani gozluk uzerine takilabilen tipten. Bu bir yana, ki en buyuk problem buydu benim icin, filmde kayda deger bisi bulamadim gorseller disinda. Toz toprak falan, renkler guzeldi.

    YanıtlaSil