29 Nisan 2012 Pazar

Chronicle // Doğaüstü

The Avengers'a geri sayarken bu haftasonu Chronicle'a gittim. Gayet de memnun kaldım, kısaca size de bilgi vermeye çalışayım. Spoilersız tabii ki.

Aslında konu son derece tanıdık, üç tane lise öğrencisinin gizem bir şeylere maruz kalıp çeşitli süper güçler kazanması hakkında. Sonrasında olaylar gelişiyor tabii ki, ama aslında "normalde" olabilecek en yakın düzlemde gerçekleşiyor. Bu yüzden de film ilgi çekici.


Bir sabah süper güçlerle uyansak ilk önce neler yapardık? Hikayenin önemli bir kısmında bu süreci izliyoruz. Sonrasında işler karışıyor tabii ki. Kim olsa sapıtmaz ki?

Filmin n güzel yanlarından biri nerdeyse hiç gereksiz epik, duygusal bir karakter ya da sahne olmaması. Ayrıca genelde el kamerası ile çekilmiş hissi verildiğinden belgesel havası da yaşatıyor. Arada gerçekten orijinal çekimlerle karşılaşılıyorsunuz.


Karizmatik giysili, ya da sürekli aforizma cümleler kuran kahramanlar film de yok. (Edebiyat meraklısı bir karakterimiz var ama izlerken özellikle lisede karizma yapmaya çalıştığınız anları düşünebilirsiniz) Ama bir yandan da filmde merak ettiğimiz bir çok noktaya değinilmeden pas geçilmiş. Filmin "Invisible Kid"i yani başroldeki Andrew Detmer karakterini Dane DeHaan çok iyi canlandırıyor.

Sonu daha farklı olsaydı çok daha iyi olabilirmiş ama gene de özellikle süper kahraman filmlerini sevenler izlemeli.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder