27 Nisan 2012 Cuma

Fringe 5. sezon onayı aldı!

Sabahtan beri şenliklerle kutluyorum ama buraya da yazmak isterim: Fringe 5. sezon onayını aldı!

Haftalardır Fringe ekibine "bizımle deyılsın" mi denecek, Walter Bishop bize ağır çekim el sallarken arkada Lux Aeterna mı çalacak diye sözlüye kalkma gerginliği yaşayan öğrenci gibi bekledik durduk tüm Fringe-severler olarak. Daha iki gün önce müthiş bölüm Letters of Transit'in kritiğini yazmış hatta Facebook sayfamda adeta "Golü çağırmıştık". Sonuçta mutlu haber geldi ve 13 bölüm daha dizi yayın hayatına devam edecek ve 100. bölümüyle ekranlara veda edecek. (Beyaz cama veda ediyor desem tam anlamıyla haftasonu kültür sanat eki tadını yakalayacaktım, bir sonraki yazıya kısmetse)


Okuduğum kadarıyla 5. sezon ve 2036 distopyası birbirine bağlantılı olacak, konu bu minvalde ilerleyecek. Biz pek sevgili Walter'ımızı izlemeye devam edeceğiz ve pek tabii Emmy ödülünü gene ona vermeyecekler. (Şu lafı yutarsam çok sevinirim) Gene de kendisi, nice nadide bilimkurgu ve fantastik yapım hak ettiği ödülleri Satürn Ödülleri sayesinde topluyor. (Bir çeşit gönüllerin birincisi diyebiliriz aslında)

Şimdi tabii gözümüz saatte, sezonun bitmesine bir kaç bölüm kala sezon finalini daha bir merak eder oldum. Zira  dizinin bitmesi ya da devamına göre iki ayrı sezon finali çekilmişti. Şimdi bize bu gelişmeyle fast-food final yerine adam gibi bir final izleyeceğiz. Eh orman ne güzel ne güzel.


Hakikaten sevindim, en merakla takip ettiğim bir kaç yapımdan biri neticede Fringe. Ve Terra Nova, Alcatraz vs gibi facialardan sonra televizyonda dönen adam gibi tek bilimkurgu yapımı.

Sevinin nerdler, övünün geekler; 27 Nisan kutlu olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder