22 Mayıs 2012 Salı

Rise of the Planet of the Apes

Öncelikle filmin ismi beni Türkçe dersine götürüyor, konu da zincirleme isim tamlaması.

Esas konuya geri dönersek, 2011 yapımı bu filmi geçtiğimiz haftasonu izleme şansı buldum ve oldukça beğendim.

Star Wars Episode I: The Phantom Menace'ın yayınlamasıyla prequel furyası aldı başını yürüdü. Bu film de meşhur Planet of the Apes'in (Maymunlar Cehennemi) öncesini anlatıyor.


İlk film 1968'te çekilmişti. 2001'de Mark Wahlberg ve Helena Bonham Carter'ın başrolünde olduğu yeni bir versiyonu çekildi; ancak oldukça olumsuz eleştiriler aldı.

Hikaye babasını Alzheimer hastalığından kurtarmak isteyen kararlı bir doktorun çevresinde gelişiyor. Bu hastalığı tedavi edecek ilacı ararken maymunlar üzerinde yaptığı deneyler onu çok farklı bir yola götürüyor.

Farklı olanın toplum tarafından dışlanması, zekanın fiziki güçten ziyade yanı sıra sağ kalma ve yönetme mücadelesinde en önemli silah olduğu pek çok yerde vurgulanıyor.


Filmimizin esas karakteri Ceasar isimli bir maymun, annesi üzerinde yapılan deneylerden ötürü türünden daha farklı; insanlardan dahi daha zeki. Bu sebepten ötürü mimik ve tepkileri oldukça insani. Ceasar bilgisayar tarafından oluşturulmuş ama tüm hareketlerine Andy Serkis hayat vermiş. (Kendisi Lord of the Rings'de Gollum'u canlandırıyordu, vücuduna mavi noktalar bağlayıp animasyon karakter yaratmaya epey ısınmış sanki)



Ayrıca Harry Potter serisinde Draco Malfoy'u canlandıran Tom Felton; Draco'dan da sinir bozucu hatta salak bir karakteri oynamış. Büyüyünce de kötü adam olur mu acaba?

Filmin fragmanını izlemek isterseniz:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder