4 Mayıs 2012 Cuma

Star Wars Gününüz Kutlu Olsun!

Tanım cümlesi yazmak zor. Çok çok uzak bir galakside başlayan bu hikaye 1977'den beri milyonlarca kişiyi peşinden koşturmaya devam ediyor. Star Wars sadece çok başarılı bir film serisi değil, gerek popüler kültürü gerek her sanat dalını etkilemiş bir efsane; hatta kimileri için bir yaşam biçimi.



Star Wars benim için de her zaman yeri bambaşka yerde duran bir "şey". Filmleri keşfetmeye başladıktan sonra karakterlerin hikayeleri, filmin öncesi ve sonrasının öyküsü, ışın kılıcı teknikleri, oyuncularla ilgili bilgiler derken insan kendini sonsuz bir bilgi denizi içinde buluyor. Yani ben buldum en azından.



Serinin en büyük başarılarından biri bu, SW tarihi ile ilgili bir şeyden detayları ile bahsederken adeta gerçekten yaşanmış olaylar ve karakterler hakkında konuşur gibi hissediyorsunuz. Bir çok sitede konu seriye geldiği zaman adeta FB-GS maçı havasında çeşitli karakterlerin hayranları birbirleriyle en ince detaylarına kadar tartışabiliyorlar.



Gerek sesi gerek renklerine hayran olsam da ışın kılıçlarının vızıldayıp iyilerle kötülerin savaştığı bir yapım olmadı SW. "Kaybetme korkusu" odağında gelişen felsefik yaklaşımlarından başlayıp, çeşitli mitoloji ve efsanelere bağlanan göndermeleriyle her film ayrı zengin altyapılara sahip.



"May the force be with you"'nun "May 4th Be With you" olarak algılanması 4 Mayıs'ı Star Wars günü haline getirmiş. Normalde ilk filmin çıkış tarihi 25 Mayıs iken artık bugün "Geek Pride Day" olarak kutlanıyor.

Barış ve kardeşlik mesajları vermek adına Jedi'ı ve Sith'iyle herkesin bayramını kutluyorum :)

"If so powerful you are, why leave?"


1 yorum:

  1. Ya geçen hafta ya bir önceki hafta, otobüsle ofise doğru yola çıktık. Ön koltukta dizüstü bilgisayar açtı bir kız. Otobüs de yayla gibi ekranı görebiliyorsun. Servislerde çalışan insanlar var bazen, hof dedim bu da kesin açar şimdi mail'larına bakar falan. Kıl oluruz.

    Lafı bana yutturdu. Harddisk bağlamış, açmış oradan bir SW filmi. Bir baktım Luke rüya görüyor Vader'la kapışıyor, meğer kendisiymiş. Çok büyük ipucu çotank diye yüzüne vuruluyor izleyenin. Yoda batık mekiği kurtarma şovu yapıyor falan.

    "I don't believe it."
    "That... is why you fail."

    Otobüsteki vaktini SW ile chewbacca'nın bir sahnesinde gülmekten koparak geçiren bu arkadaşı kutlayasım geldi.

    - film yayını güzeldi
    + sağol

    YanıtlaSil