28 Mayıs 2012 Pazartesi

Game of Thrones S02E09 // Blackwater

O ne bölümdü öyle! Spartacus'te arena yandığından beri bir diziyi bu kadar heyecanla izlememiştim.


Öncelikle, Tyrion Lannister kralsın kardeşim; herhangi bir seçimde aday ol tüm oylarım senin. Titrek Joffrey'nin zavallılığı yanında adam yıldız gibi parladı, "Half man, half man, half man" diyoruz hep birlikte.


O ne güzel taktikti, wildfire kullanıp Stannis'in donanmayı haşırt diye yok etmek. Braveheart'taki "Hold hold hold" sahnesinin tadını aldım resmen. Bu arada bu "Wildfire" bize sosyal bilgiler kitaplarında okutulan "Rum ateşi", yani "Grejuva" değil mi? Nam-ı diğer suda yanan ateş, İstanbul'un kuşatmasında Bizanslılar kullanmıştı.


Yalnız yalan yok hiç de sevmediğim bir karakter ama Stannis Baratheon'a resmen saygı duydum bu bölüm.  Ayrıca sağ kolu Davos çok düzgün adam, asıl onu seviyorum ben. Umarım patlamada ölmemiştir. Stannis hiçbir koşulda yılmadı her saldırıda da en önde ordusunu komuta etti. Kızıl büyücünün kuklası gibi dursa da adamın hakikaten bir duruşu varmış, ezik Joffrey tahtta olacağına o olsa iyiydi; ama Tyrion hak ediyor bence Demir Taht'ı diğer herkes hikaye. Valla başına getirilse CHP bile iktidar olur aşikar. Yüzüne kılıç geldiğinde içim hop etti, ucuz kurtardı. Yanındaki elemanı da seviyorum, kendince bir tarzı var.


Bölümün bir diğer yıldızı Hound'du elbette. Özetle: "Fuck the kingsguard. Fuck the city. Fuck the king" Tüm vahşiliğine rağmen Sansa Stark'a olan nezaketi de kaçmıyor gözden. Bakalım Joffrey ibişi şimdi ona ne yapacak? Hound kaçacak mı merak ediyorum.


Cersei Lannister'ı da es geçmeyelim. Nefret edemiyorum kadından. Tamam korkunç bir kaynana, acımasız vs ama en başta zorla Robert Baratheon'la evlendirilmesi ve sevilmemesini kabul edemeyip "Ben çektim o da çeksin" kafasında biri ama öte yandan da çok koruyucu bir anne. Küçük oğlu ile zehir içmek üzere olduğu sahne etkileyiciydi. Joffrey yerine küçük oğluyla ölüme gitmeyi seçmesi de büyük oğlunu sevmediğinin göstergesi. Ayrıca ortalık karışmasa Shea'nin de bir şeyler karıştığını çözmek üzereydi.


Baba Tywin Lannister'ın içeri girişi hakikaten etkileyiciydi. Lannisterları hiç sevmesem de karizma kötü kavramını iyi dolduruyorlar.



Kaldı sadece bir bölüm! Önümüzdeki hafta yani 3 Haziranda sezon finalini izleyeceğiz. Bakalım başımıza neler gelecek? Keşke iki saatlik bölüm olsa, hiç kesecek gibi durmuyor. Fragman burada:


Bu da kapanışta çalan pek güzel parça: The Rains of Castamare
(Çaktırmadan adamı Lannister sempatizanı yapacaklar yalnız)


2 yorum:

  1. hound hound hound!!! tek kelimeyle ba-yıl-dım! tyrion'ı her zaman zeki bulmuştum ve bir yerlerde parlayacağını bekliyordum ama hound beni benden aldı.. little b(p)ird deyişini yiriiiiğm. lookind forward to next week!

    YanıtlaSil
  2. Hound bu bölümün gizli kahramanıydı, "fuck the..." ile başlayan tiradı efsane, ah bir de cofrinin kafasını kesse :)

    YanıtlaSil